3   59
0   47
0   52
1   59
10   67
0   47
2   61

En skoleuke som sykepleiestudent

Advarsel: Hvis du ikke er interessert i å se organer fra gris bør du ikke lese dette innlegget.

Mandag: Studiedag. Jeg brukte dagen til å lese om fordøyelsessystemet. Duodenum, pankreas, hepar og øsofagus. Mange nye ord, mye ny informasjon men også veldig gøy. Jeg er evig glad for at SykepleiePluss eksisterer. Der har jeg tilbragt en god del timer siden skolen startet for å si det sånn.

Tirsdag: Øvingsavdeling. Denne dagen var det kateterisering som stod på planen. Dette er jo noe jeg har hørt mye om på jobb tidligere, så det var skikkelig gøy å få prøvd det selv! Det er jo selvsagt ikke det samme på en dukke som på et menneske, men det hadde vært vanskelig å gjøre det på et menneske uten å i det hele tatt ha prøvd det først.

Vi får først vist fra en foreleser hvordan vi skal kateterisere, deretter gjør vi det selv en etter en, gang på gang. Jo flere ganger vi rekker å gjøre det, jo bedre er det! Når man setter inn et permanent kateter skal man fylle opp en ballong som ligger inne i blæren, slik at kateteret ikke faller ut igjen. Det var en god følelse når man dro litt forsiktig i kateteret og det faktisk ble værende der det skulle!

Sunniva Prue Sunniva Prue

Onsdag: Disseksjon. Jeg har jo allerede fortalt om hvordan andre skoledag på sykepleiestudiet var disseksjon av sauehjerte, denne gangen var det gris og resten av organene! Det føles litt surrealistisk å stå der med organer i hendene, men det er så innmari lærerikt! Lukten derimot, hadde jeg klart meg fint uten, haha. Siden det bare var en gris, var det en foreleser som visste frem og vi studentene sto og satt rundt bordet. Jeg klarte å sette meg rett ved siden av foreleseren så jeg måtte hjelpe til når han viste frem, noe som var veldig gøy! Bortsett fra når jeg måtte lukte på alt fra mageinnhold til hvordan maten er rett før den kommer ut av kroppen, det var så som så for å si det sånn, haha.

På kvelden begynte jeg med et arbeidskrav i grunnleggende sykepleie. Dette er det første arbeidskravet i dette faget hvor jeg skal skrive hele oppgaven selv. Vi har hatt to gruppeoppgaver tidligere, så det var litt godt å få skrive alene.

Sunniva Prue Sunniva Prue

Torsdag: Videooverført forelesning. Dette er noe jeg er veldig glad for at skolen legger inn i ny og ned. Jeg bor jo 1,5 time kjøring unna skolen, så det er godt å slippe pendling noen dager. Forelesningen handlet om nyrenes anatomi.

Etter forelesningen fortsatte jeg med arbeidskravet jeg begynte med dagen før. Det ble noen (les: mange) timer med frustrasjon, men jeg fikk gjort det ferdig i løpet av kvelden og levert det. Den gode følelsen som spres utover kroppen i det man trykker “lever” kan ikke beskrives!

Fredag: Studiedag. Siden hodet er litt oppbrukt etter gårsdagens oppgaveskriving tar jeg meg en rolig avslappende dag. I kveld skal jeg i bursdagsselskap til søskenbarnet mitt som fyller 18 år på søndag. Jeg husker så godt min egen 18-årsdag, som nå faktisk er 6 år siden. Tiden flyr!

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *