3   59
0   47
0   52
1   59
10   67
0   47
2   61

Jeg skal bli sykepleier!

De siste fem årene har jeg jobbet som pleiemedarbeider på sykehjemmet i kommunen min. Jeg har stortrivdes på jobben, både med oppgavene mine, det at man jobber turnus og mine kollegaer. Jeg har flere ganger vært inne på tanken om å studere sykepleien, jeg søkte til og med i 2016, kom inn – for å så takke nei til plassen. Jeg var litt usikker på om jeg var klar for å studere.

I februar sendte jeg inn en søknad enda en gang. Denne gangen med stor iver og lyst til å studere sykepleie. Tanken på å ha mer kunnskap og viten om hvordan man tar vare på andre mennesker og redde liv vekket en ild i meg. I midten av juli fikk jeg beskjed – jeg hadde kommet inn på sykepleiestudiet i Molde!

Første dagen hadde vi forelesning om anatomi og andre dag dissekerte vi et sauehjerte, det var bare å kaste seg inn i studiene med en eneste gang! Allerede fra dag en innså jeg at dette er ikke et studie hvor man kan ligge på latsiden. Her må det jobbes godt med fagene, spesielt anatomi. Det er et veldig tungt fag men det er også så innmari interessant! Jeg tar meg selv i å bli forbauset titt og ofte når jeg sitter å leser. Kroppen er virkelig fantastisk!

Sunniva Prue

Sunniva Prue

Jeg ser veldig frem til praksis. Jeg har jo som sagt tråkket mine år på en sykehjemsavdeling så det blir gøy å se hvordan andre instutisjoner og avdelinger jobber. Det blir jo enda mer gøy når man har lært seg masse nytt man kan bruke! Jeg har fått fortalt fra både forelesere og kollegaer at jeg er heldig som allerede har mange års erfaring, allerede så mange “knagger” jeg kan henge lærdom på.

Vi har allerede vært vår første dag i øvingsavdelingen, noe som var veldig gøy! Øvingsavdelingen er noe jeg er sikker på at kommer til å bli innmari lærerikt fremover. Det er mye man kan lese seg frem til, men det meste må man faktisk øve på såpass mye at man får det til å sitte i fingerspissene.

Nå har jeg vært sykepleierstudent i nesten to måneder. Fortsetter tiden å gå like fort fremover er jeg vel straks ferdig utdannet. I desember skal vi ha våre to første eksamener, så det er bare å lese så mye man orker sånn at man forhåpentligvis får en god karakter! Jeg gleder meg til å bli sykepleier!

Share:

2 Kommentarer

  1. Tove Prue
    3. oktober 2018 / 19:02

    Du er så flink! Og du kommer til å bli en super sykepleier!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *