3   64
3   61
3   59
0   47
0   52
1   59
10   68

En helt ny verden

I flere år har jeg nevnt her og der at jeg føler jeg har sett dårlig og kanskje burde skaffet meg briller. Jeg har også blitt veldig sliten i hodet etter lange bilturer eller på skolebenken hvor jeg har måttet fokusert på noe som har vært et stykke unna. Faren min har mast på meg i en evighet om at jeg virkelig burde tatt meg turen til en optiker for å få sjekket dette synet. For to uker siden fikk han endelig dratt meg med til Specsavers og det var høyst nødvendig for å si det sånn! En veldig snill dame tok meg med inn på et lite rom med store maskiner hvor hun fikk meg til å lese bokstav etter bokstav og si i fra om jeg så de klart eller ikke. Hun forklarte veldig nøye hva det var hun gjorde så jeg følte jeg hadde stålkontroll hele tiden. Etter noen tester fikk jeg vite at jeg er nærsynt på begge øynene og på toppen av det har jeg skjeve hornhinner. Briller måtte til!

Jeg fikk veldig god hjelp til å finne de perfekte brillene. Jeg hadde to krav; at de var svarte og ikke hadde alt for tynne kanter. Hun som hjalp meg var skikkelig tålmodig, noe som er vel å bra med tanke på at briller er noe av det første du ser på et menneske. Etter en stund med brille på – brille av, tja, kanskje, nei, endte jeg opp med disse brillene fra Superdry.

Etter en uke fikk jeg melding om at brillene var ferdig tilpasset og jeg dro med meg lillesøster til Kristiansund med en gang. FOR en ny verden det var når jeg fikk satt på meg brillene! Det var først da jeg virkelig skjønte hvor dårlig jeg egentlig ser. På tur hjem løftet jeg brillene opp og ned hele tiden for å få registreringskiltet på bilen forran til å gå fra klurrete former uten noen form for mening til et faktisk nummer.

De siste dagene har jeg blitt vant til livet med briller. Jeg er fortsatt på det stadiet at jeg egentlig ikke trenger å ha de på hele tiden, men hvis jeg først tar de på meg klarer jeg ikke å ta de av igjen før jeg legger meg. Tidligere i kveld når jeg og mannen skulle slappe av litt og jeg lå med lukkede øyne og ventet på at søvnen skulle komme tok jeg meg i å tenke “Jeg må jo ta av meg brillene før jeg sovner” før jeg kom på at jeg har jo faktisk allerede tatt dem av. Det er vel et godt tegn på at jeg har blitt vant til mitt nye hjelpemiddel.

Ny her og vil lære litt mer om meg? Du kan enten titte innom Om bloggeren eller innlegget 50 spørsmål og svar hvor jeg svarer på spørsmål om alt mulig.

Share:

2 Kommentarer

 1. Tove Prue
  6. mars 2018 / 23:44

  Ja, briller passet du i ja! Du er så fin at og du ser så (mer) intelligent ut også!

  • Sunniva Prue
   Forfatter
   6. mars 2018 / 23:49

   Du er ikke den første som sier at jeg ser smartere ut, haha 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *